Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over wie ik ben

Ik ben Mathijs Koopman en wat betekent "thuis zijn" voor mij? Mijn verhaal, en mijn innerlijke reis.

Ik zat vaak in mijn hoofd.

Na mijn scheiding in 2015 was het tijd om mijn reis te beginnen. 

Ik was druk, ADHD, voelde me niet gelukkig, had last van prikkels (HSP) en leefde vanuit mijn hoofd.  Had al een paar keer een burn-out achter de rug en was op mijn werk én thuis een goeie consultant maar kreeg nergens het gevoel van erkenning. Bottom line. Ik miste het gevoel van innerlijk geluk.

Mijn leven is getekend door zeven levensgebeurtenissen zoals het overlijden van mijn vader toen ik zes was en mijn scheiding in 2015

Van binnenuit voelen en naar buiten toe leven. 

Ik miste onder andere het gevoel van 'man zijn'. Nu weet ik dat het gevoel wat ik miste 'mens zijn'  is en leven vanuit mijn hart.

Het was tijd om mijn geluk en plezier in het leven opnieuw te vinden en balans te vinden tussen lichaam en geest, inspanning en ontspanning.

Maar hoe doe je dat, leven vanuit je hart en leven in het moment ?

Mijn pad:  Ik heb systemisch-coaching gezocht omdat ik zag dat veel van mijn patronen te maken hadden met de gezinssituatie waarin ik ben opgegroeid. Naast coaching heb ik veel familieopstellingen gedaan, als representant, maar ook als vraagsteller. In 2017 ben ik gestart met de 3 jarige Phoenix opleiding in Utrecht. Hier heb ik veel over NLP/Transactionele Analyse geleerd en me verder  ontwikkeld in systemisch werk. Door de Phoenix opleiding heb ik ook veel geleerd over hoe ik me naar de buitenwereld presenteer en wat je hierbij laat zien van je innerlijk.

Mijn aandacht werd ook getrokken door meditatie en technieken om naar binnen te kijken.

Naast de Phoenix opleding starte ik met de cursus 'De Innerlijke Bevrijding'.  Deze opleiding omvatte verschillende meditatietechnieken en een systeem om naar je onverwerkte trauma's te kijken.

Daarnaast heb ik de verdieping gezocht in systemisch lichaamswerk. Dit sloot aan bij mijn achtergrond als fysiotherapeut en was een mooie combinatie met mijn kennis van systemisch werk. Al deze technieken combineer ik nu in mijn werk als coach, trainer en consultant.

Na een intensieve periode van 5 jaar van opleiding, training en coaching weet ik eindelijk wat Thuis Zijn is. Kunnen genieten van het moment en lekker in je vel zitten. 

Over wat ik doe

Mijn kernkwaliteit is aanvoelen wat mensen nodig hebben. Vòòr mijn persoonlijke ontwikkeltraject was ik met name met de ander bezig en hard aan het werk om door de ander gezien te worden. Nu ik me verbonden voel met mezelf, kan ik zien wat de ander nodig heeft om een stap te maken in zijn ontwikkeling en te verbinden met zichzelf.  
 
Mijn vak, als coach, gaat over het herkennen wat er bij iemand speelt en het begeleiden om dit in zijn eigen systeem te kunnen oplossen. Mijn visie hierop is dat angst (klein of groot) de boosdoener is voor het afsluiten voor gevoel en blokkeren van verbinding met je zelf (of ziel). Met elk trauma verlies je een stukje van jezelf, met de heling komt dat stukje weer terug in je bewustzijn en bij je hart.  
 
Met mijn coachee (client) onderzoek ik telkens wat de bron is van deze (micro) trauma’s en door middel van interventies help ik de coachee dit stuk te helen. 
 
Naast bovenstaande is 'heldervoelen' een van mijn kwaliteiten hierdoor ben ik in staat om iemand goed te begeleiden. Samen met deze en bovenstaande kwaliteiten ben ik in staat om iemand goed en snel op de been te helpen. 

 

Opleidingen

De belangrijkste drijfveer is van mijn noodlot mijn lotsbestemming maken.

1991-1996 Fysiotherapie

2001- 2003 Bedrijfskundige informatie

1997-2020 IT transfromatie projecten in verschillende rollen.

2016 Energie waarnemen en lezen (Coach-inn)

2017 Phoenix 3 jarige opleiding professioneel communiceren (basis vaardigheden NLP, TA en systeem opstellingen)

2017-2020 De innerlijke bevrijding (ontdekking, basisopleiding, masterclass)

2019 Het roepen van de ziel (Connie v.d. Arend)

2019-2020 Masterclass "Opstellen en Energie waarnemen" (coach-inn.nl)

80+ boeken over persoonlijke ontwikkeling en voeding.

Leef vanuit je hart! Maar hoe doe je dat ? 

 

Ik ontmoet je graag in mijn coaching praktijk of tijdens een workshop.

 

Mathijs Koopman | Thuis Zijn

 

Nienke Binkhorst

Alle lange tijd loop ik geregeld een stukje samen op met Mathijs. Ik ervaar hem als een ondernemende en originele persoonlijkheid, die altijd op zoek is naar ontwikkeling, nieuwe mogelijkheden en groei. Dit doet hij zowel voor zichzelf als ook in de inspiratie van en naar anderen. Daarvoor deelt hij graag zijn rijke schat aan opgedane ervaringen en wijst zo menigeen weer een stukje verder op hun levenspad.

Nienke Binkhorst coach-inn.nl

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren